Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Rapporten en lijsten

De oprichters, de founding fathers van Sodales, hebben er destijds voor gekozen om Sodales zo uitgebreid mogelijk te doen ontwikkelen, immers uitbreidingen van het aantal stukken informatie per lid / donateur later zou een probleem kunnen worden. Dat betekent dat er heel veel eigenschappen en kenmerken van uw relaties kunnen worden bijgehouden, echter dit is niet een noodzaak, u kunt zich beperken tot naam, adres woonplaats en bijvoorbeeld verjaardag. U zou kunnen overwegen eenvoudig te beginnen, met slechts een dozijn kenmerken bij te houden van uw relaties en deze aantallen later naar behoefte uit te breiden. Het hebben van informatie creëert in de meeste gevallen een vraag naar meer informatie.

Daarom hebben we in een eerder stadium afgezien van het maken van een lijstoptie binnen het pakket Sodales. Sodales maakt gebruik van een geïntegreerd database rapportage pakket (Ariacom). Elke gebruiker van Sodales, elke organisatie heeft, koopt een licentie op deze “reporting tool”. De bedoeling is dat er in de toekomst door de samenwerking met de Sodales gebruikers een Ariacom webserver komt zodat allerlei rapporten (lees rapport sjablonen) via ’t web worden aangeleverd bij bestuurders, medewerkers, gebruikers van Sodales.

Op dit moment is er al een rijke verzameling rapportsjablonen welke vanzelfsprekend ook aan de nieuwe gebruikers beschikbaar worden gesteld.

Dankzij de mogelijkheden van Ariacom met de gegevens uit Sodales kunnen bijv. “vaste lijstjes” of belangrijke rapporten vanuit de database automatisch worden aangemaakt, volledig automatisch worden klaargezet voor verzending per e-mail naar de bestuursleden.

Sodales kan eenvoudig worden gekoppeld met een aantal Word-templates voor bijv. facturen en (standaard)brieven. De huisstijl kan geheel worden gerespecteerd dankzij het gebruik van de MSword-templates (sjablonen).

Dus, mede dankzij Ariacom, kunt u alle vragen aan uw Sodales database stellen, mits het gegevens betreft, die er ooit door u zelf zijn ingebracht.