Nederlands English
Sodales

Sodales

Ledenadministratie software

Sodales RSS Feed
 
 
 
 

Over naar IBAN ?

“Over op IBAN” raakt ook patiëntenorganisaties: kom snel in actie!

Het betalingsverkeer in de Europese landen smelt samen. Dit project heet SEPA, wat een afkorting is van de Single Euro Payments Area. Als gevolg van SEPA maken de huidige nationale overboekingen en incasso’s plaats voor Europese varianten, verandert het rekeningnummer van alle debiteuren, crediteuren en medewerkers, zijn er meer gegevens nodig in nieuwe formaten voor de aanlevering van betalingen aan de bank en moeten betaalbestanden soms op andere momenten worden aangeleverd. De invoering van SEPA raakt daarmee de financiële processen en systemen van praktisch alle bedrijven, stichtingen en instellingen. Zo ook patiëntenorganisaties.

Per 1 februari 2014 houdt het huidige Nederlandse betalingsverkeer op te bestaan.
U kunt dan op de huidige manier niet meer betalen of bijdragen incasseren. Met nog anderhalf jaar te gaan, is het van belang om tijdig te starten met een project om klaar te zijn voor SEPA begin 2014.
Wij adviseren u niet de huidige bankrekeningnummers zelf te gaan veranderen, de lengte en de samenstelling is anders dan het huidige veld, dat zou problemen gaan geven.
Wij adviseren u ook het huidige bankrekeningnummer gewoon te laten bestaan in uw administratie, immers de SEPA en IBAN nummers krijgen een eigen veld, op een nieuwe positie.
Voor de (toekomstige) Sodales gebruikers kunt u, om meer te weten te komen over wat SEPA voor uw organisatie betekent, vrijblijvend contact opnemen met de Sodales coördinator via het mailadres A-team@nullSodales.nl.

Het is de bedoeling dat alle leden van de Sodales Werkgroep, dus alle Sodales gebruikers centraal gefaciliteerd gaan worden in het najaar van 2012.

Meer algemene informatie over SEPA en de SEPA migratie in Nederland kunt u vinden u op www.overopiban.nl.

Reageer:

Nieuws van Sodales

Links:

Founding Fathers Sodales

Bevriende organisaties

Gebruikers van Sodales

Patiëntenkoepels

Login voor leden

Log in voor de informatie voor leden.